Reünie 28 Mei 2016
Te Mechelen met Alain Meykens als inrichter
















Deelnemers reünie Mechelen, 27 Pers.
Meykens Alain - Lamote Guido & Mommen Annie - Smeets Josiane & Jean Francois 
Thorez Claudine & Leen Jos - de Laet Roger & Liliane Vanderwielingen - Felix Ronald -
De Vooght Michèle & Vancoillie Dirk -  Dedroog Margriet & Eric Vos - Peeters Rudy -
Dedroog Jan & Struyf Rita - De Cocker Chris - Vermeersch Bertrand & De Meulemeester Marijke -
Lamote Nicole & Winand Freddy - Felix Dirk - D’Hooge Yolande - Van Gerven Rita -
Meykens Rony & Silvina Van Camp.

Beste vrienden van School IJzer,

Vooreest onze beste wensen voor het nieuwe jaar 2016 !
Veel geluk en goede gezondheid - guten rutsch !.

Het bestuur van onze vereniging “vriendenkring school IJzer” heeft een vergadering gehouden waarbij de organisatie van een gezamenlijke activiteit -  reünie in 2016 op het programma staat .

Onze reünie zal dit keer op zaterdag 28/05/2016 zal dit jaar in Mechelen doorgaan. Centraal gelegen in ons Belgenland en genoeg te zien (en eten) om een dagje te vullen.

Een beetje geschiedenis….
Mechelen begon zich in de vroege middeleeuwen te sterk te ontwikkelen zodat in 1250 al gestart werd met de bouw van de st. Romboutskathedraal en ook een Schepenhuis als burgerlijke tegenhanger. Enkele eeuwen later groeide Mechelen verder uit tot bestuurlijk-juridisch centrum van de oude Nederlanden & Bourgondische periode en herbergt bovendien de aartsbisschoppelijke zetel.
De sporen van dat verleden zijn zichtbaar-tastbaar en mengen zich nu met de recentelijke moderniseringen in de stad, waarbij het weer opengraven middeleeuwse watervlietjes een belangrijk onderdeel vormde.

We beginnen die dag samen om 13:00 u tussen de koffie & koeken. Vervolgens starten we (om 14:00 u) met een gids een wandeling langsheen historische gebouwen.  Duurtijd ca 120 min, maar regelmatig stilstaan waarbij uitleg gegeven wordt…
Aansluitend is er een pauze (vanaf ca 16:00 u die vrij ingevuld wordt  - shoppen ?) .
Daarna verzamelen  om 17:00 u voor een klein boottochtje op de Binnendijle  met  gids en  “oep zijn Mechels”…
Na die boottrip eten we samen in een restaurant (start ca 18:15 u) tot ???
Gezien alle activiteiten op 5-10 minuten stappen van mekaar bevinden, dient er tussentijds niet naar vervoer gezocht te worden. Is allemaal te voet bereikbaar.  

Afhangend van het aantal deelnemers kunnen we al dan niet een restaurant of zaaltje volledig voor onze groep reserveren. Is de groep kleiner dan reserveren we een aantal tafels in een restaurant.

We ramen de kosten voor die volle dag op 70,00 EUR inclusief de koffie ’s morgens en het eten ’s avonds.
Niet iedereen is nog even goed te been, of kan de middagactiviteiten bijwonen, daarom geven we ook de optie om enkel aan de avondmaaltijd deel te nemen.

Mensen die van verder af komen overwegen zelf dat ze al dan niet in een Hotel wensen te overnachten, maar dat regelen & boeken ze zelf. Er zijn verschillende keuzes - zelfs een specialleke in een oude kerk   “Martin’s Patershof”.


Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten,
Vanwege het bestuur,

Roger De Laet.




School IJZER - YSER Frankenforst Bensberg BSD